Olen iloinen siitä, että blogisivustoni on Agricola Suomen historiaverkkoportaalissa. Agricola-Suomen historiaverkko on Agricola seuran apuna tekemässä heidän sivujaan, jotka löytyvät täältä:
http://www.mikaelagricolaseura.fi/
Blogiseuranta toimii siten, että Agricola historiaverkko portaalin sivuille otetaan automaattisesti muutaman ensimmäisen rivin teksti historia-aiheisista blogikirjoituksista ja ne tulostetaan seurantasivulle, josta sitten pääsee linkin kautta
lukemaan loput. Toivon, että historianopiskelijoille ja -tutkijoille sekä suurelle yleisölle on hyötyä sivustostani. Blogisivustojani seuraa jo nyt noin 19 000 käyttäjää.
Mikä on Agricola-seura?
Agricola on sähköinen "ABCkiria" historiaan ja sen tutkimukseen. Se on vuonna 1996 perustettu yliopistojen historian laitosten, arkistojen, seurojen, museoiden ja kirjastojen yhteishanke. Sivuston tarkoitus on edistää suomalaista historianharrastusta, -opetusta ja -tutkimusta. Agricolan tavoite on luoda yhteys historiallista tietoa ylläpitävien ja tuottavien instituutioiden ja tiedon käyttäjien välille ja pyrkiä tiedon helpompaan hyödyntämiseen opetuksessa ja tutkimuksessa. Tarkoituksena on ensisijaisesti tuoda esiin suomalaista aineistoa ja palveluja, ulkomaisista sivuista ja palveluista pyrkiä tuomaan esiin keskeisimmät.
Agricola sivuston vaiheet
Hankkeen käynnistivät vuonna 1996 Helsingin yliopiston yhteiskuntahistorian laitos, Tampereen yliopiston historiatieteen laitos ja Turun yliopiston historian laitos. Agricolassa ovat mukana myös: Kansallisarkisto, Helsingin yliopiston kirjasto, Eduskunnan kirjasto, Turun yliopiston kirjasto, Jyväskylän yliopiston kirjasto, Museovirasto, Suomen Historiallinen Seura, SKS, Elinkeinoelämän keskusarkisto, Kotimaisten kielten tutkimuskeskus, Museoliitto ja Opetushallitus. Opetusministeriö on myöntänyt hankkeelle rahoitusta vuosille 1996-1998. Rahoituksesta huolehtivat vuonna 1999 Tampereen ja Turun yliopistojen historian laitokset. Vuodesta 2000 Agricola-projekti on ollut mukana Historian valtakunnallisessa verkko-opetushankkeessa.
Agricola sivuston rahoitus
Agricolan tekijät
Sisällön suunnittelu, toimitus ja ylläpito, vastaava päätoimittaja:
Tapio Onnela
Historian laitos, kulttuurihistoria, Sirkkala,
20014 Turun yliopisto,
02-3336355, tapio.onnela@utu.fi
Sisällön suunnittelu, koodaus ja ohjelmointi: Timo Haavisto
Koodaus ja ohjelmointi: Antti-Jussi Nygård, Jaakko Suominen, Riku Moisio
Ulkoasu: Sonja Krogius
Sisällön päivitys ja toimitus: Annastiina Mäkilä, Akseli Salmi
Johtokunta
Johtokunta on luonteeltaan neuvoa antava ja se kokoontuu kerran vuodessa. Johtokuntaan kuuluvat seuraavien organisaatioiden edustajat: historian laitokset, Suomen Historiallinen Seura, Suomalaisen Kirjallisuuden seura, Turun historiallinen seura, Historiallinen yhdistys, Museovirasto, Kansalliskirjasto, Kansallisarkisto.
Johtoryhmä ja vastuuhenkilöt:
Professori Pertti Haapala, Tampereen yliopiston Historiatieteen ja filosofian laitos, professori Hannu Salmi, Turun yliopiston historian laitos, projektipäällikkö Tapio Onnela, Turun yliopisto, historian laitos, FT Anu Lahtinen Ennen ja nyt päätoimittaja
Tilat ja koneet:
Turun yliopiston historianlaitos, Turun yliopiston Atk-keskus
Rahaliikenne:
Tampereen yliopiston historiatieteen ja filosofian laitos
Korkeakouluharjoittelijat
Vuonna 2009: Jussi-Pekka Paija, (Turun yliopiston historian laitos) Anu Alapartanen, (Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitos) Pekka Stenlund (Tampereen yliopiston historiatieteen ja filosofian laitos)
Tilat ja koneet:
Turun yliopiston historianlaitos, Turun yliopiston Atk-keskus
Rahaliikenne:
Tampereen yliopiston historiatieteen ja filosofian laitos
Korkeakouluharjoittelijat
Vuonna 2009: Jussi-Pekka Paija, (Turun yliopiston historian laitos) Anu Alapartanen, (Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitos) Pekka Stenlund (Tampereen yliopiston historiatieteen ja filosofian laitos)
1 kommentti:
Terve
Kiitokset huomiostasi Agricola-Suomen historiaverkon suhteen.
Sinulle on nyt tullut pieni väärinkäsitys sivustomme julkaisijatahon kanssa, eli kyseessä EI ole Agricola seura, vaan Agricola-Suomen historiaverkko.
Agricola seuran apuna olemme kyllä olleet mm tekemässä heidän sivujaan, jotka löytyvät täältä:
http://www.mikaelagricolaseura.fi/
Voisitteko ystävällisesti korjata tämän väärinkäsityksen.
Parhain terveisin:
Tapio Onnela
http://agricola.utu.fi/
Lähetä kommentti