torstai 2. heinäkuuta 2009

Lumikki ja seitsemän kääpiötä


Teatteri Willilakeus esittää Kalajoen keästeatterissa koko perheen vauhdikkaan satuklassikon Lumikki ja seitsemän kääpiötä, minkä on Grimmin sadun pohjalta uudelleen kirjoittanut ja ohjannut Raimo Hentunen. Hentunen on onnistunut vanhan sadun modernisoinnissa mainiosti, sillä Kalajoen kesäteatterissa on aidosti hauskaa. Ilpo Ikäheimon ja Raimo Hentusen säveltämä musiikki on osa sadun tunnelmaa. Teatteriesitys on ehdottomasti koko perheen näytelmä, sillä meno on ajoittain niin railakasta, että aikuisen aika kuluu yhtä rattoisasti kuin lapsenkin.

Lumikkia näyttelevä Mari Pitkänen on veitikkamainen, tavallinen, reipas, omilla aivoilla ajatteleva nuori nainen. Pitkänen onnistui roolisuorituksessaan erinomaisesti.
Terttu-Liisa Tokola itsekkäänä ja ilkeänä kuningattarena ja lopussa "toisenlaisena äitipuolena" on todella mainio. Tokola on yksi esityksen tähdistä. Kääpiöt eivät ole tavallisia kääpiötä, vaan tynkäläisiä kierrätystaiteilijoita.

Seitsemästä kääpiöstä erottuu roolisuorituksena ylivilkas Vilkas eli Vesa Pietikäinen, jonka energinen koheltamissuoritus ei jätä kylmäksi ketään. Valloittavimmassa luonneroolissa eli Lystikkäänä oli Hermanni Hentunen. Pojan kasvot säteilivät kuin Naantalin aurinko. Uneliaan-roolissa seitsemässa kääpiössä oli Heikki Joensuu, jonka hahmo saa katsojat hyvälle tuulelle.Kaustislainen näytelijänalku Mikko Penttilä oli usemmassa roolissa eli hopeisena ja kultaisena peilinä sekä kuninkaana. Roolisuorituksissaan hän onnistui hyvin, mutta prinssin ja Lumikin rakkaudessa olisi voinut olla enemmän tunnetta mukana. Lauluissa olisi voinut käyttää enemmän volyymia kaikkien osalta, sillä nyt laulut jäivät hieman vaisuiksi. Näytelmän useat kommentit saattavat jäädä lapsille oudoiksi ja avautuvat vain aikuisille.
Lumikin seurassa viihtyi ja sitä kannattaa lähteä katsomaan kauempaankin ja koko perheen voimalla.

Lavalla seikkailevat:
Lumikki Mari Pitkänen
Kuningatar Terttu-Liisa Tokola
Vouti Arto Tokola
Prinssi, hopeinen peili ja kultainen peili Mikko Penttilä
Viisas Jouko Ekonkari
Vilkas Vesa Pietikäinen
Unelias Heikki Joensuu
Ujo Markus Saarnio
Nuhanenä Noora Vierimaa
Lystikäs Hermanni Hentunen
Jörö Sara Liias

Ei kommentteja: