perjantai 5. maaliskuuta 2010

Loppuraportti on valmisHuom. Kuvat saat isommaksi klikkaamalla hiirellä kuvan päällä.

Alueellisen monitoimihallin liiketoiminta-edellytykset ”SUNARENA VAIHE II” loppuraportti on valmis. Hankkeen alkuperäinen tavoite oli rahoituksen hankinta, investoinnit ja kannattavan liiketoiminnan käynnistäminen. Loppuraportissa annetaan hankkeen tavoitteesta totuutta varomattomasti käsittelevä kuva eli alkuperäinen tavoite on unohdettu. Raportti on siksi harhaanjohtava. Mihinkään alkuperäisen tavoitteen selvittämiseen raportti ei anna vastausta. Siis rahoitusta ei ole selvitetty eli rahoituksesta ei ole harmainta aavistusta. Investoinneista ei ole tarkkoja tietoja, vaan on ainoastaan arkkitehtien piirtämiä mielenkuvituksen tuotteita. Kannattavaa liiketoimintaa ei ole voitu laskea, koska ei tiedetä mitä investoidaan ja mitä rahoitus maksaa. Eikä muitakaan liiketoiminnan kannattavuuteen vaikuttavia asioita ole selvitetty. Hankkeeseen käytetty raha on mielestäni mennyt kuin Kankkulan kaivoon. Hankkeelle ei ole olemassa mitään realistisia toteuttamisedellytyksiä.

Olen toiminut pitkään markkinoinnin ja yritystalouden opettajana, yritysjohtajana ja konsulttina. Olen ollut perustamassa yli sataa yritystä. Katson, että SUNARENA-hankkeessa mitään näistä seuraavista asioista ei ole selvitetty:
1. Missä olemme
2. Minne haluamme mennä?
3. Kuinka aiomme päästä perille?
4. Mitä maksaa?
5. Kuka vastaa?

Kaupunginvaltuuston jäsenet syyllistyvät luottamusaseman väärinkäyttöön, jos päättävät viedä hanketta eteenpäin tietoisena siitä, että hankkeella ei ole mitään realistisia toimintaedellytyksiä. Korostan vielä sitä, että luottamusmiesaseman väärinkäyttö on rikos.
Myös hankkeen rahoittajatahojen on selvitettävä tarkoin, onko tällainen hankkeiden rahoittaminen lain mukaista toimintaa. Mielestäni kysymyksessä on törkeä yhteiskunnan varojen väärinkäyttö.

Ei kommentteja: