maanantai 28. toukokuuta 2012

Kouluverkkoasia kuumentaa tunteitaKalajoen kaupunginvaltuutettu Laura Kaattari lähetti kaupunginhallituksen jäsenille sunnuntaina 20.05.2012 klo 19.23 sähköpostiviestin, jossa hän pyysi kaupunginhallitusta käsittelemään kouluverkkotyöryhmän kokoonpanoa ja seuraavaa kokoontumista maanantai-illan kaupunginhallituksen kokouksessa muiden asioiden yhteydessä 21.05.2012. Valtuutettu Laura Kaattari oli huolissaan asiasta, koska kaupunginvaltuusto oli joulukuun 2011 kokouksessa päättänyt kouluverkkotyöryhmän täydentämisestä ja asioiden uudelleen käsittelyn aloittamisesta. Kaupunginjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja eivät kuitenkaan olleet panneet kaupunginvaltuuston päätöstä täytäntöön. Kaupunginhallituksessa maanantaina 21.05.2012 ei käsitelty virallisesti valtuutettu Laura Kaattarin vaatimusta eikä sitä kirjattu saapuneeksi, vaan toimittiin niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Kaupunhallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä kuitenkin ilmoitti, että asia kuitataan sivistystoimenjohtaja Esa Siirilän kesäkuun alkupäivinä pidettävään valtuustoseminaariin tehtävällä selostuksella, jossa todetaan, ettei mikään asia ole muuttunut.

Valtuutettu Laura Kaattari ei tyytynyt kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan Raili Myllylän mielivaltaan, vaan teki asiasta valtuustokyselyn. Valtuuston työjärjestyksen 7 §:n mukaan valtuutetulla on oikeus esittää kunnanhallitukselle kyselytunnilla vastattavaksi lyhyitä enintään viiden minuutin pituisia kysymyksiä kunnan hallinnon ja talouden hoitoa koskevista kysymyksistä. Saatuaan kaupunginhallituksen vastauksen, kysyjällä on oikeus esittää asiaan liittyen kaksi lyhyttä lisäkysymystä. Kysymysten johdosta ei käydä keskustelua. Kyselytunti on 29.05.2012 ennen valtuuston varsinaista kokousta.

Asian taustalla ovat nämä asiat

Kouluverkkoasia kuouhutta mieliä
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2011/11/kouluverkkoasia-kuohuttaa-mielia.html

Poliisi kieltäytyy antamasta virka-apua kouluverkkoasian salailuasiassa. Poliisia on syytä epäillä virkavelvollisuuksien laiminlyönnistä eli virkarikoksesta.

Poliisilaki ja poliisin toiminta – Ilkka Piispasen esteellisyys http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2011/03/poliisilaki-ja-poliisin-toiminta.html

Kalajoen kaupunginvaltuuston kokous 13.12.2011 osa 1
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2011/12/kalajoen-kaupunginvaltuuston-kokous.html

Kalajoen kaupunginvaltuuston kokous 13.12.2011 osa 2
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2011/12/kalajoen-kaupunginvaltuuston-kokous_13.html

Kouluverkkoasiasta tulee kuntavaalien keskeinen asia. Keskustan pinnan alla kuplii. Kalajokiset vaativat muutosta ja se on saatava aikaan. Keskustalle annettu ääni syksyn kuntavaalissa merkitsee ääntä Raili Myllyllälle, joka käyttää keskustalle annettuja ääniä tahtonsa ja tarkoitusperiensä mukaisesti. Keskustan valtuutetut alistuvat kohtaloonsa. He ovat kuin lampaat. Jotkut heistä määkivät paimenensa perässä. Se, joka määkii äänekkäimmin, joutuu kurinpalautuksen kohteeksi. Hän ei ole keisarin ystävä. Kouluverkkoasia on Raili Myllylän ja Kalajoen keskustan kohtalon kysymys. Siksi se halutaan siirtää yli vaalien. Heti vaalien jälkeen voidaan tehdä kouluverkkoratkaisut kuntalaisten tahdon vastaisesti, jos Raili Myllylä jatkaa keskustan johdossa Kalajoella.


Vanhempaa taustaa

Koulu on elävän kylän tunnusmerkki
http://www.erkkiaho.com/blogarchive/146.htm

Nunnan nännit ja paavin pallit - kouluverkon supistamisesta Kalajoella
http://www.erkkiaho.com/blogarchive/131.htm
Ei kommentteja: