torstai 22. maaliskuuta 2012

Kalajoen kaupunginhallituksen kokous 20.03.2012
Kalajoen kaupunginhallituksen kokouksen tärkein asia oli antaa lausunto Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista. Ministeri Henna Virkkunen ja ylijohtaja Päivi Laajala vievät haketta eteenpäin kuin käärmettä pyssyyn. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että kummallakaan asia ei ole hanskassa. Käytännön kokemus puuttuu ja siten hanska on hukassa. Kalajoen lausunto ei vastaa Virkkusen ja Laajalan johdatteleviin kysymyksiin, joita voidaan pitää vastaajien törkeänä aliarvioimisena. Kalajoen vastaus on yleisluontoinen, mutta siitä huolimatta asiallinen ja perusteellinen. Asian ydin Kalajoen osalta on se, että Ylivieskaan ei liitytä pakollakaan, mutta isäntäkuntana voidaan toimia Alavieskalle, Merijärvelle ja Pyhäjoelle, jos nmä sitä haluavat. Myös näiden kuntien kanssa kuntaliitokset ovat Kalajoen kannalta mahdollisia. Minä olen valmis lisäämään luetteloon Kannuksenkin. Raahen kanssa ollaan valmiita tiivistämään yhteistyötä terveydenhuollon puolella. Selvitysmiestä emme halua asioita selvittämään, koska niistä ei ole muuallakaan saatu asioille lisäarvoa. Siksi tyrmäämme Virkkusen ja Laajalan idean turhana valtionvarojen tuhlauksena.

Kalajoen sataman asemakaavaehdotus esiteltiin. Sataman kehitys näyttää hyvältä ja siksi EVA:n lausuma Suomen satamista ihmetyttää ainakin minua. Satamana kaavaesityksen osalla ongelma on liitto-oravien paskat. Kaavan ulkopuolelle jouduttiin jättämään sataman kannalta erittäin merkittävä alue mahdollisten liito-oravien takia. Jälleen tullaan siihen asiaan, että Suomessa on tehty Natura EY-direktiivien vastaisesti ja EY-tuomioistuimen päätösten vastaisesti ja siitä aiheutuu valtavaa haittaa kaavojen laatimisessa. Suomessa olisi pitänyt Natura-asioissa laittaa suojeltavat alueet paremmusjärjestykseen ja vain niistä parhaita olisi pitänyt suojella. Nyt suojellaan kaikki mahdollinen ja ilkeyttä voidaan tehdä sillä, että liito-oravan paskoja levitellään sellaisille paikoillekin, joilla ei niitä muuten olisi.

Kalajoen kaupunginvaltuuston 44 valtuutettua allekirjoitti aloitteen lähiruuan käyttämisen puolesta. Vastauksessaan aloitteeseen ruokapalvelupäällikkö tuomitsi valtuutetut melkein idiooteiksi, kun puuttuvat tällaisiin asioihin. Hankintarengas on pyytänyt omalla tavallaan tarjoukset ohittaen muun paikalliset yritykset. Valio Oy on tehnyt ruokapalvelupäällikön päätöksestä hankintaoikaisun. Nyt kaupunginhallituksen jäsenille jäi epäselväksi esim. se, mistä maasta maitotaloustuotteet tulevat Suomen maitorikkaimman alueen kouluihin ja laitoksille. On täysin selvää, että hankintapäätökset on jatkossa tehtävä muualla kuin virkamiestyönä. Alueemme yritykset on otettava paremmin huomioon päätöksiä tehtäessä. Valtuutettujen huoli asiossa on siis ollut enemmän kuin aiheellinen.

Kalajoen ortodoksisen rukoushuoneen kannatusyhdistys ry:lle annettiin MRL:n 171 §:n mukainen poikkeama tsasounan rakentamiselle. Rakennuspaikka sijoittu Matkailutien ja Pakkainpolun risteyksen lähelle. Tontti rajoittuu pysköintialueeseen. Tsasouna on tarkoitus rakentaa perinteiseen tapaan hirrestä. Rakennus on harjakattoinen en keskivaiheella nousee pyöreä torni. Rakennuksen itäpäätyyn tulee sisääntulokatos. Tsasunan sijainti on 9 m rajasta. Rajanaapurina on Hiekkasärkkien Majoituspalvelu Oy.

Kokouusten esityslistojen julkaisemisesta kaupungin nettisivuilla päätettiin siten, kun valtuutettu Erkki Aho on valtuustoaloitteessaan esittänyt. Päätöksen perustelut ovat kokonaan toiset. Niissä ei mainita mitään valtuutettu Erkki Ahon valtuustoaloitteesta.

Kaupunginahallitukselle tiedotettiin mökkimessujen saamisesta Kalajoelle vuodelle 2014. Olen jo aikaisemminkin todennut, että mökkimessujen järjestäminen ei ole yksinkertainen asia ja siksi siihen olisi tarvitty pidempi aika valmistella asiaa. Perästä kuuluu sanoi torventekijä.

Ei kommentteja: