sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Jäänveistokisat Tapion TuvallaVoittajatyö Seppo Kanko Ikaalinen

2. sija Lauri Ahokas Sievi ja Mikko Siipola Kalajoki

3.sija Leo Palomäki Ilmajoki


Kalajoen Latu järjesti jäänveistokisat totuttuun korkealuokkaiseen tapaansa Tapion Tuvalla Kalajoella. Jäänveistoon Kalajoella on erinomaiset jäät, jotka on hankittu Tapion Tuvan toimesta läheisistä lammista. Jään- ja lumenveisto ovat kuuluneet Kalajoen Ladun toimintaan jo kymmenien vuosien ajan. Kalajoen Ladun joukkue on voittanut lumenveistossa maailmanmestaruuden ja useita Suomen mestaruuksia. Jäänveisto tuli toimintaan mukaan joitakin vuosia myöhemmin. Jäänveisto on kehittynyt vuosien ja laitteiden myötä. Ilmajokinen Leo Palomäki on kehittänyt jäänveistoon oman sorvin. Leo Palomäki on viime vuotinen Suomen mestari. Suomen mestaruuskisat pidettiin viime vuonna juuri Kalajoella Tapion Tuvalla. Tänä vuonna jäänveistokset olivat korkeatasoisia. Tuomariston puheenjohtajana toimi taitelija Markku Hakola. Arvostelussa kriteerit ovat seuraavat:

- Taiteellinen vaikutelma, veistoksen sekä esittävän että abstraktin taiteellinen tunne-elämys, joka usein syntyy ensivaikutelmasta.
- Jään käyttö, huomioidaan minkä verran materiaalia on käytetty.
- Ilmavat rakenteet ja sommittelu.
- Laatu, tukevatko viimeistely ja muut ratkaisut (pintakäsittelyt) taiteellista vaikutelmaa.
- Omaperäisyys ja sanoma, uusi idea tai muokattu tunnettu aihe uudella tyylillä, halutaanko veistoksella ottaa kantaa, onko kilpailulla teemaa.

Ei kommentteja: