tiistai 10. helmikuuta 2009

Kalajoen lukio on alueensa monipuolisin ja toiseksi paras
Kevään haku lukioihin alkaa muutaman viikon päästä.Lukioiden kilpailuvaltit vaihtelevat yksittäisistä kursseista täysivaltaisiin linjoihin. Ranking -listat ja mielikuvat ovat tulleet jäädäkseen ja ohjaavat entistä enemmän niin opettajien kuin opiskelijoidenkin valintoja oppilaitosten ja korkeakoulujen kisassa. Lukioiden välinen kilpailu on kovaa. Opiskelijat arvosta entistä enemmän opetuksen tasoa ja itsensä kehittämistä. Kalajoen lukion panostukset opetuksen tasoon, taideaineisiin sekä urheiluun ovat oikeanosuneita. Kalajoen lukiossa voidaan tarjota tasokasta ohjausta muun muassa jääkiekossa, lentopallossa, hiihdossa ja yleisurheilussa. Opiskelupaikkakuntana Kalajoki on viihtyisä.

Kalajoen lukio on monipuolinen

Kalajoen lukio on vahva ja turvallinen yleislukio, jonka laaja kurssitarjonta antaa opiskelijoille vankat perustiedot jokaisessa oppiaineessa. Valinnaisuutta on runsaasti, joten opiskelija voi suunnata opintonsa kiinnostuksensa mukaan. Opiskelija voi esimerkiksi suorittaa draama ja teatteriopintoja. Kuvataidelinja sekä eri urheiluryhmät (jääkiekko, lentopallo, hiihto ja yleisurheilu) lisäävät entisestään lukion opiskelijoiden mahdollisuutta painottaa opintojaan haluamallaan tavalla.
Pakollisten kurssien lisäksi on tarjolla lähes joka oppiaineessa syventäviä ja soveltavia kursseja. Kielivalikoimaansa opiskelija voi valita englannin ja ruotsin lisäksi saksaa ja ranskaa. Etälukion kautta on mahdollisuus opiskella vaikkapa venäjää, italiaa tai espanjaa. Taito- ja taideaineissa voi valita esimerkiksi kuvankäsittelyä, bändinsoittoa, kitaransoittoa, kuoromusiikkia, juhlapukukurssin sekä liikunnan laji- ja kuntokursseja. Monilla kursseilla saa itse kokeilla ja tutkia, kuten biologian ja kemian ympäristökurssilla ja työkursseilla.
Koulun tilat ovat asianmukaiset ja viihtyisät, ja opetusteknologia on ajanmukaista. Koulun ilmapiiri on kannustava ja opiskelumyönteinen; rauhallisessa ja mukavassa tunnelmassa viihtyvät opiskelijat ja opettajat. Kansainvälinen yhteistyö ja juhlat tuovat vaihtelua koulun arkeen. Ota suunnaksi Kalajoen lukio.

Alueemme lukiot paremmuusjärjestyksessä

46. Pyhäjoen lukio
101. Kalajoen lukio
134. Ylivieskan lukio
142. Vetelin lukio
148. Kokkolan yhteislyseo
165. Haapaveden lukio
169. Oulaisten lukio
174. Haapajärven lukio
208. Raahen lukio
214. Kannuksen lukio
234. Reisjärven lukio
238. Nivalan lukio
259. Sievin lukio
272. Kiviniityn lukio
281. Pulkkilan lukio
379. Kälviän lukio
416. Kärsämäen lukio
418. Toholammin lukio
450. Ruukin lukio

Tietoja Kalajoen lukiosta
http://www.lukio.kalajoki.fi/

Tietoja Kalajoesta
http://www.kalajoki.fi/

Ei kommentteja: