maanantai 29. kesäkuuta 2009

Galleria SiniSivellin


Kalajoen Hiekkasärkillä sijaitsevasta Tapion Tuvasta on tänä keäsänä tullut myös taiteiden tupa.Taiteilija Markku Hakola on avannut Wäentuvan tiloissa taidegalleria SiniSiveltimen. Edellisinä kesinä näissä tiloissa toimi käsityömyymälä, mutta nyt nämä tilat toimivat taidegalleriana. Tapion Tuvan näyttelytiloissa on heinäkuun ajan taitelija Valo Verrosen näyttely ja Tapion Tuvalla on myös Ylivieskan alueen Kuvantekijöiden näyttely. On siinä taiteesta kiinnostuneille mielenkiintoinen tutustumiskohde.

Taiteilija Markku Hakola on Tapion Tuvalla tuttu näky, sillä hän piti siellä ensimmäisen näyttelynsä jo vuonna 1993. Nyt Markku Hakolan romantiikkaa ja surrealismia esittävät öljyvärityöt ovat esillä Tapion Tuvan Wäentuvassa Galleriassa SiniSivellin. Esillä on 38 työtä, joista pääosa on romantisia tauluja maalaismaisemista ja esillä on myös muotokuvat.
Markku Hakola teke tilauksesta paljon muotokuvia. Hakolan muotokuvat kertovat henkilöistä paljon muutakin kuin kuvan kasvoista. Muotokuvasssa näkyy maisema tai muotokuvassa kerrotaan kuvattavan työurasta, rakkaista harrastuksista tai intohimoista. Markku Hakola on yksi Suomen parhaimmista muotokuvamaalareista ja omalla sektorillaan paras. Markku Hakolan maalamissa muotokuvissa on voimaa, perintöarvoa ja ne ovat kiinostavia. Tämän voin kertoa omasta kokemuksestani, sillä Markku Hakola maalasi omasta äidistäni todella erinomaisen muotokuvan.

Markku Hakolan maisematauluista osa on Lapista, osa Pohjanmaalta ja osa Kalajoen rantamaisemia. Hakola on erinomainen kuvaamaan myös eläinaiheita. Hakolan erikoisuuksiin kuuluvat kaarevat kehykset tauluisssa. Nämä taulut ovat parhaimmillaan makuuhuoneisa sänkyjen päätytauluina. Myös kattotaulut kuuluvat Hakolan taidenäyttelyyn. Hakolalle on tyypillistä erittäin pikkutarkka ja viimeistelty kaunis työ. Varsinkin maisemakuvat ovat vertaansa vailla. Mielestäni hän on yksi Suomen parhaimmista maisemamaalareista. Hakolan taulut eivät jätä kylmäksi vaan puhuttelevat ja saavat aikaan mielenlämpöä sekä positiivista suhtautumista. Tällaiset taulut ovat erinomaisia kotien sisustustauluja.

Heinäkuun aikana voit tavata taitelija Markku Hakolan tämän SiniSivellin Galleriassa ja jutella Markun kanssa taiteesta ja muista mielenkiintoisista aiheista. Markulla ei ole kieli vellissä palanut joten keskustelut Markun kanssa on myös piristävä matkailukokemus.

Ei kommentteja: