maanantai 29. kesäkuuta 2009

Uudistunut Rompetori oli menestysRompetori siirtyi raviradalle ja siirto oli onnistunut toimenpide. Rompetorista paisui suuri markkinatapahtuma, jolle tähän aikaan vuodesta oli tilaus. Rompetorilla vieraili tuhansia ihmisiä ja myyjiä oli lähes sata. Tapahtuman järjestelyistä vastasivat Etelänkylän kyläyhdistys ja Kalajoen Hevosystäväin seura. Ravirata on erinomainen paikka järjestää suurtapahtumia. Tilaa on paljon. Myyjät olivat tyytyväisiä, sillä jokaisen myyjän auto mahtui hänen myyntipaikkansa taakse. Paikoitustilaa on riittävästi. ja yleisöllä oli tilaa liikkua. Ravidasta muodostui todellinen markkinakatu. Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna kesä oli parhaimmillaan ja väkeä oli liikkeellä paljon. Rompetorilla voi olla tuoteita, jotka ovat toisille tarpeettomia ja toisille tarpeellsia. Näin ostaja ja myyjä kohtaavat toisensa. Rompetorilla voi tavata myös tuttuja henkilöitä, lomalaisia, joita ei ole tavannut moniin vuosiin.


Omat löytöni Rompeorilta olivat kirjat, joista on hyötyä minulle Suomen historian tutkimisessa. Rompetorilla oli tarjolla tuotteita laidasta laitaan. Rompetorin oheisohjema oli myös monipuolinen. Lauantaina oli esteratsastukilpailu. Sunnuntaina oli mahdollisuus seurata agilityä. Lisäksi oli mahdollisuus seurata suomenehevosten työnäytöstä.
Etelänkylän kyläyhdistys järjesti Rompetorin ensimmäisen kerran vuonna 2002. Nyt Rompetori on paisunut laajaksi markkinatpahtumaksi.

Ei kommentteja: