keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Kalajoen työttömät joutuvat luopumaan toimitiloistaan


Työministeri Anne Sinnemäki


Kalajoen työttömät ovat pyytäneet Kalajoen kaupunginhallitukselta vuokran alennusta toimitilojensa vuokriin. Kalajoen kaupunginhallitus (= kaupunginjohtaja Jukka Puoskari) ei ole myöntänyt vuokranalennusta, vaan se vesitti Työttömien yhdistyksen vuokranalennushakemuksen.

Katso
Kalajoella kohdellaan työttömiä kaltoin
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2009/04/kalajoella-kohdellaan-tyottomia-kaltoin.html

Työkyky- ja työtaitopassiprojekti

Projektin kokonaiskustannukset ovat 329.236,00 euroa. Siitä TE-keskus rahoittaa 288.082,00 euroa ja Kalajoen kaupungin osuus on 41.154,00 euroa. TE-keskuksen rahoituksesta 164.168,00 euroa on Euroopan sosiaalirahaston osarahoitusta ja 123.464,00 euroa on valtion rahoitusta. Projektin rinnakkaishankkeena on TE-keskuksen hallinnoima Työkyky- ja työtaitopassi-avain takaisin työelämään - työvoimapoliittiset toimenpiteet. Rinnakkaishankkeen kustannukset ovat 506.260,00 euroa ja siihen on myönnetty Euroopan sosiaalirahaston osarahoitusta 359.100,00 euroa. Projektin
tavoitteena on työllistämisen ja työmarkkinoilla pysymisen edistäminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen.

Työkyky- ja työtaitopassiprojekti
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2009/07/tyokyky-ja-tyotaitopassiprojekti-ja-sen.html

Järkyttävää toimintaa päättäjiltä ja työvoimaviranomaisilta

Kalajoen työttömät ovat maksaneet työttömien tiloista vuokransa siten, että ovat kutoneet mattoja myyntiin sekä ovat pitäneet kirpputoria. Näistä saaduilla tuloilla on maksettu vuokrat. Nyt henkilö, joka on kutonut mattoja jää eläkkeelle ja uuden sellaisen työttömän henkilön palkkaamiseen, joka osaa kutoa mattoja, Kalajoen työvoimatoimisto ei anna tukirahoitusta. Siksi työttömienyhdistys ei voi enää jatkaa vuokrasopimusta kuin tämän kuun loppuun, koska työvoimaviranomainen eli Kalajoen työvoimatoimisto estää työttömiä palkkaamasta sellaisen työttömän, joka osaa kutoa mattoja.

Kalajoen kaupunginhallitus puoskaroi, eikä alenna vuokria. Myös käsityökeskus on puoskaroinnin kohteena eli heidän vuokrasopimuksensa irtisanotaan. Kalajoen käsityökeskus toimii viehättävässä entisessä opistotalossa. Talo on 1900-luvun alkupuolelta oleva, täysin kunnostettu, kaunismuotoinen vanha puurakennus. Kalajoen käsityökeskuksessa on iso ja toimiva kutomo, hyvä valikoima erilaisia kudonnan- ja käsityön materiaaleja ja työvälineitä. Käsityökeskuksen puotiin kannattaa pistäytyä myös lahjaostoksille. Käsityökeskuksessa toimii lasten ja nuorten taiteen perusopetuksen käsityökoulu. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa syys- ja kevätkauden aikana. Käsityökoulun hakuaika on toukokuussa, lisätietoa käsityökeskuksesta.

Uudet projektit, joiden käytössä on 835 496,00 euroa, eivät avusta työttömiä, vaan rahat käytetään kalliisiin vuokriin, uusiin koneisiin ja laitteisiin, projektipäällikön ja tämän siskon palkkoihin sekä ohjausryhmän kokouspalkkioihin. Olen pyytänyt myös työministeri Anne Sinnemäkeä puuttumaan asioihin, mutta hän ei ole eväänsä väräyttänyt tilanteen johdosta. Tämä juttu voidaan lisätä tositarinana hölmöläisten tarinoihin.

Ei kommentteja: